Syksyllä?

mikko1Vietin yliopistolta irroittavan kesän: kävin töissä, liikuin luonnossa enkä lukenut, en yhtään mitään. Joskus eksyin  webmailiin ja kohtasin etäisesti tutulta kuulostavia lyhenteitä: HYY, HOPS, A 2.2 jne. Hämmennyksen vallassa suljin tietokoneen ja poistuin pihalle.

Nyt on syksy. Tiedän sen lehtien värikkyyden lisäksi siitä, että huomaan viettäväni enemmän aikaa keskustan suunnalla ja törmääväni useampiin kiireisiin ihmisiin. Myös tutut lyhenteet vilisevät enemmän silmissä, ja niiden kuninkaana toimii pahamaineinen DL. Mitä syksy oikeastaan tarkoittaa opiskelijalle?

Oli opiskelu sitten mitä tahansa, niin syksyllä sitä tehdään täysipainoisesti. On uusia kursseja, vuoden ekoja rientoja, kesällä hetkeksi unohtuneita kavereita ja runsaasti tapaamisia, ryhmätöitä, aamuruuhkia, power point -kalvoja ja kirjautumisia. On paljon elämää, vaikka elämänhallinnasta ei välillä ole tietoakaan.Lokakuussa julkaistava teemamme OPISKELIJAHYVINVOINTI pyrkii tarkastelemaan usein jonglööraukselta tuntuvan opiskelijaelämän haasteita ja mahdollisuuksia avartavalla tavalla.

mikko2

Syksy on siis ainakin pirstaleinen. Työkaluja sen jäsentämiseen voi hakea myös  keväällä alkaneiden MITÄ SIVUAINEEKSI? ja HARJOITELLAAN! -juttusarjojen parista, joista molemmat tulevat saamaan jatkoa! Ainakin viime keväällä suosituiksi osoittautuneet artikkelit antavat toivottavasti apuja niin kandi-  kuin maisterivaiheenkin opiskelijoille.

Syksy on myös valmistautumista. Vuoden lopulla julkaistavassa teemassa TYÖ kurkistetaan kasvastustieteilijän työllistymismahdollisuuksiin sekä valmistuneiden että vielä opiskelevien näkökulmasta. Teema on aina ajankohtainen, minkä lisäksi se voi tarjota ajatuksia ensi kevään työnhakuun.

Eli värikkäitä lehtiä, pirstaleista arkea ja valmistautumista kevääseen tai mikä hurjinta, työelämään? Ei sittenkään. Syksy olet sinä. Anna arjen kannatella äläkä ota sitä liian vakavasti (tähän saadaan apua myös keväällä startanneen ELO-OPISTON suunnalta…). Jotkut puhuvat teestä ja kynttilöistä, mutta muista ennen kaikkea itsesi osana tätä porukkaa, jossa eteenpäin mennään!

Voi hyvin ja nauti!

Mikko Eloholma
Päätoimittaja

Kuvat | Mari Rissanen

Mainokset

One thought on “Syksyllä?

Add yours

  1. Hyvä teksti Mikko! Syksy on aina ihanaa uuden alkua, mutta helposti siitä tulee myös liian hektistä. Pitää muistaa pitää omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta huolta! :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggers like this: