Kasvatustieteilijöiden alumniverkosto

kasvisverkostoTYÖ Kaikki puhuvat verkostoitumisesta, piilotyöpaikoista, oman alan asiantuntijuudesta ja ajan hermolla olemisesta.  Moni saattaa miettiä näitä asioita varsinkin sen jälkeen, kun valmistuu. Mistä löydän työpaikkoja, miten ja missä verkostoitua, mistä saan tietoa? Olet ehkä ollut aktiivinen järjestöläinen ja tunnet jo paljon kasvatustieteilijöitä, tai sitten opiskellut itsesi nopeasti valmiiksi ja mietit, mistä voisit saada verkostoja.  Mitä tahansa olet tehnyt, niin valmistuttuasi sinusta tulee alumni eli valmistunut, ja sinua varten on nyt perustettu valtakunnallinen Kasvatustieteilijöiden alumniverkosto!  

Alumniverkoston tarkoitus on tarjota paikka tavata muita kasvatustieteen alumneja ja verkostoitua sekä tehdä yleisen kasvatustieteen alaa ja kasvatustieteilijöitä enemmän tunnetuksi työelämässä. Verkostossa ja sen foorumeilla on mahdollisuus jakaa tietoa, kysyä tai keskustella helposti omaan alaan liittyvistä asioista.  Tarkoitus olisi luoda verkosto, josta myös yliopistot ja ainejärjestöt hyötyisivät ja löytäisivät alumnejaan helpommin, joten verkoston sivuilla kannattaa mainostaa kaikkia yleisen kasvatustieteen alumnitapahtumia.

Verkosto sai alkunsa syksyllä 2013, kun pidettiin alumnitapaaminen, jossa alumneilta tiedusteltiin kiinnostusta tai tarvetta tämän tapaiseen toimintaa, ja kumpaakin löytyi.  Kevään aikana verkostolle valittiin ohjausryhmä viemään toimintaa ja ideoita eteenpäin. Ensimmäinen Afterwork-tilaisuus pidettiin 26.3 ja siitä tuli paljon kiitosta. Seuraava isompi tapahtuma oli Digi-ilta 28.4, jossa oli kasvatustieteilijöitä kertomassa heidän työstään digialalla. Tämän jälkeen toiminta jatkui kesällä alumnipiknikin merkeissä. Tänä syksynä järjestettiin kaikille kasvatustieteilijöille avoin Tunnusta taitosi –asiantuntijailta sekä vapaamuotoisempi Alumni-ilta. Seuraavana tapahtumana  on 23.1 järjestettävät Alumnisitsit, joihin osallistuu sekä valmistuneita että opiskelijoita. Toiminnan on tarkoitus jatkua kolmella tapahtumalla syksyisin ja keväisin, ja tulevaisuudessa laajentua useampiin tapahtumiin.

verkko

Pitkän ajan tähtäimenä on yhdistää kasvatustieteilijöitä yli yliopistorajojen. Tuntemalla muita kasvatustieteilijöitä opimme alastamme vielä enemmän ja tietämällä alastamme enemmän sekä hieman järjestäytymällä luomme myös parempaa kuvaa työnantajien suuntaan, joille kasvatustieteilijät muina kuin luokanopettajina voi olla täysin tuntematon käsite.

Tapahtumat ovat keskittyneitä yleisen kasvatustieteen työaloihin, mutta ovat avoimia kaikille, jotka ovat näistä aiheista tai aloista kiinnostuneita. Toimintaa tehdään ensisijaisesti alumneille, mutta myös opiskelijat ovat tervetulleita kaikkiin tapahtumiin.

Verkosto on lähtenyt kasvatustieteilijöiden tarpeista ja toimii yhteistyössä Helsingin yliopiston ja Specia ry:n  kanssa, joista on henkilöt ohjausryhmässä. Ohjausryhmässä on myös opiskelijaedustajat niin Aikuiskasvatuksen Killasta kuin Peducastakin.  

Kasvisverkosto toimii tällä hetkellä Facebookissa sekä LinkedIn:ssä, ryhmät löydät nimellä Kasvatustieteilijöiden alumniverkosto (Linkit: Facebook, LinkedIn). Käy siis klikkaamassa itsesi jäseneksi, niin alat saada tietoa tapahtumista sekä pääset mukaan erilaisiin keskusteluihin.

Nähdään siis seuraavissa tapaamisissa! Jos aihe kiinnostaa ja sinulla on siitä kysyttävää, niin ole yhteydessä! Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin.

Susanna Palkkimäki
Kasvatustieteilijöiden alumiverkoston ohjausryhmän opiskelijajäsen

Kuvat | Riikka Helminen (1.) | Mikko Eloholma (2.)

 

Mainokset

One thought on “Kasvatustieteilijöiden alumniverkosto

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggers like this: