Tunteet ja merkinnät

Maisemaa Kolilta joskus viime vuonna
Maisemaa Kolilta viime vuoden varrelta

2014 katosi, tilalla on 2015. Ne hetket, jolloin kirjoittaa edellisen vuoden vaistomaisesti uuteen lomakkeeseen, ovat outoja. Jotain tuli ja meni. Mihin se katosi? Mitä sainkaan aikaan?

Elo lähti viime vuonna uusille urille. Nettiin siirtyneessä lehdessä julkaistiin neljä teemaa. Uusia tuulia kumpusi valinnoista ja epävarmuudesta, Yhdenvertaisuus ainaisesta ajankohtaisuudestaan, Opiskelijahyvinvointi tarpeesta puhua suoraan ja Työ realiteeteista. Toivon, että artikkelit vaikuttivat arkeesi ainakin jollain tasolla!

Olin siis viime vuonna ainakin tekemässä neljää opiskelijalehden teemaa. Oma vuosi on helppo kirjoittaa tällaiseksi CV:ksi: tätä sain aikaan, tällä ainakin on arvoa… markkinoilla. Silti kaikkien kalenterimerkintöjen ja kvalifikaatioiden välistä tulvii jonkinlainen tunnelma, fiilis, mieliala menneestä ajanjaksosta. Tätä usein rationaaliseen tahtoon taipumatonta osaansa voi kohdata esimerkiksi tulevan Taide-teeman avulla, joka ilmestyy helmikuussa. Luvassa on ainakin menovinkkejä opiskelijoille, kritiikkiä, Speksi-infoa ja tekemisen iloa!

Lähden maaliskuussa vapaaehtoistöihin Nepaliin. En ole varma, miksi, mutta uskon elämysten ja auttamisen lisäksi saavani jonkinlaista ymmärrystä. Sitä kai matkustamiselta (ja teoilta) yleensä haetaankin? Huhtikuussa ilmestyvässä Kansainvälisyys-teemassa, jota koordinoi jo tilalleni tuleva päätoimittaja Vivi Vaissi, pureudutaan kansainvälisyyteen monesta näkökulmasta. Mitä se on, miksi sitä pitäisi olla ja miten siitä pääsee opiskelijana osalliseksi?

Tällä viikolla toimituksen kokouksessa oli hyvä meininki! Tuntuu, että lehdellä on tukeva pohja, jolta sitä voi lähteä kehittämään. Haluan rohkaista teitä lukijoita (joita WordPressin tilastojen mukaan on yhä enemmän!) lukemisen lisäksi myös antamaan palautetta ja juttuideoita joko suoraan artikkeleihin kommentoiden tai käyttämällä Ota yhteyttä -sivua. Näin lehdestä saadaan parempi ja toimittajien työstä tulee vuorovaikutteisempaa.

Rakenna itsellesi vuosi, joka tulvii sekä sanoja että tekoja, tunnetta ja merkintöjä!

Mikko Eloholma
Päätoimittaja

Kuva | Touko Tupola

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: