Unelma koulutuksesta – Päätoimittajalta

Kuluneen vuoden aikana opiskelijat ovat kerta toisensa jälkeen nousseet puolustamaan toimeentuloaan, koulutusta, tiedettä ja tutkimusta. Aiemmin saadut erävoitot, kuten opintotuen sitominen indeksiin, on mitätöity. Viimeinen naula arkkuun lyötiin keskiviikkona, kun Helsingin Yliopisto ilmoitti aloittavansa YT-neuvottelut tavoitteenaan vähentää 1200 henkilöä. Kun opetuksesta leikataan, leikataan opiskelijoiden osaamisesta. Kun hallinnosta leikataan, leikataan opintojen sujuvuudesta ja niiden etenemisestä – siis nopeasta valmistumisesta, jota meiltä on kovasti peräänkuulutettu. Entä tutkimus? Ilman sitä yliopisto ei ole yliopisto.

Kaiken tämän valossa tuntuu hieman erikoiselta julkaista juttu kahden vuoden takaisesta VAKAVA-kokeen synnyttämästä keskustelusta. On tietysti selvää, että tulevat koulutusleikkaukset vaikuttavat kasvatustieteen oppiaineeseen paljon radikaalimmin kuin pääsykoejärjestelmän muuttaminen. Jos VAKAVA-koe tuntuu nyt triviaalilta, lue juttu edes nostalgian vuoksi. Yhteiskunnallisiin aiheisiin palataan syvemmin vielä Elon seuraavassa teemanumerossa lokakuussa.

Lamaantuminen olisi kuitenkin karhunpalvelus meille kaikille. Tänä vuonna Aikuiskasvatuksen Killassa on todella tartuttu villeimpiinkin ideoihin ja luotu aivan uudenlaista toimintaa. Esittelemme Duunisafarit, joilla kasvatustieteilijät pääsevät pariksi päiväksi alumnien mentoroitaviksi ja tutustumaan työelämään. Uskalletaan jatkossakin unelmoida ja tehdään töitä koulutuksen, kasvatuksen ja paremman työelämän eteen! Kasvatustieteilijöinä ja opiskelijoina meillä on siihen mahdollisuus.


Vivi Vaissi
Päätoimittaja

Kuva | Aikuiskasvatuksen Kilta

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: