Kenen joukoissa seisot – Päätoimittajalta

MUUTOS 2015. Helsinki saattaa olla uusi Berliini, mediassa hehkutettiin vielä jokin aika sitten. Ehkä me olemme käsittäneet sen väärin. Kuluneen vuoden aikana koko maassa on rakennettu muureja ahkerasti milloin minnekin. Kahtiajako leimaa uutisotsikoita ja työpaikan kahvipöytäkeskusteluja. Oletko puolesta vai vastaan? Kenen joukoissa seisot?

Yhteiskunnallinen ilmapiiri ympärillämme on väsyttävä. Keskustelu pyörii kehää ja kuulemme samat argumentit yhä uudelleen huolimatta siitä, kuinka monta kertaa ne kumotaan. Anni Klutas pohtii kirjoituksessaan, onko maailmaa kohtaan tuntemamme ärsytys ja pettymys lähtöisin asioiden todellisesta tilasta vai itse asiassa kaikesta siitä someraivosta, joka meitä ympäröi?

Ääripäitä on maalailtu sinnekin, missä toiset eivät näe niitä olevan. Uutisointi pakolaisista muotoutuu pikkuhiljaa vuoropuheluksi ja kannanotoiksi puolesta tai vastaan, kirjoittaa Heini Vainikka. Jokainen voi valita oman totuutensa shokeeraavien otsikoiden perusteella.

Tapaus koulutusleikkaukset tuskin vaatii perusteluja palstatilan saamiselle yleisen ja aikuiskasvatustieteen opiskelijoiden julkaisussa. Leikkausten pukeminen uudistuksen vaatteisiin ei ole ongelmatonta. Se käy ilmi myös Mikko Eloholman selvityksessä siitä, mihin saksilla ollaan sohimassa.

Kun koulutusjärjestelmämme on uhrattu kilpailukyvylle, on opiskelijallekin luotu uusi rooli, jota pohdin omassa kirjoituksessani. Meille on annettu muotti, johon itsensä sovittaminen tuntuu yllättävän tutulta. Muistatko sen puisen laatikon, jonka kannessa oli erimuotoisia reikiä? Vähän kuin yrittäisi tunkea pienillä taaperoikäisen nakkisormillaan pyöreää palikkaa kolmikulmaiseen reikään.


Vivi Vaissi
päätoimittaja

Kuva | Maiju-Leena Tommila

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggers like this: