Harjoittelu start up -yritys Lentävässä Liitutaulussa

HARJOITELLAAN Aloittaessani kasvatustieteen opinnot en tiennyt juurikaan, mitä tulevaisuudessa haluaisin tehdä. Siksi olen opiskellut laajasti kaikenlaista, käynyt vaihdossa sekä lyhyemmillä kursseilla ulkomailla ja valtiotieteellisessä. Harjoitteluun päätyminen kävi itselläni aika nopeasti, sillä en ollut suunnitellut suorittavani sitä vielä keväällä 2015, jolloin aloitin myös ensimmäisen graduseminaarini. Huomasin kuitenkin harjoittelupaikan auenneen startup -yritykseen nimeltä Lentävä Liitutaulu, ja innostuin jättämään hakemuksen. Eikä haun jälkeen kulunut kuin parisen viikkoa, kun eräänä lauantaina puhelin soi ja Riku (CEO) kysyi, olisinko halukas liittymään heidän kolmen hengen tiimiinsä. Eihän siitä voinut kieltäytyä!

Screen Shot 2016-04-03 at 16.58.39

Lentävä Liitutaulu on kehittänyt oppimisalustan, seppon, joka tukee tiimityötä, tutkivaa- ja ilmiöpohjaista oppimista sekä tekee oppimisesta motivoivaa ja hauskaa. Sen avulla opetellaan myös erittäin tärkeitä teknologiataitoja, joita jokaisen tulisi tänä päivänä osata. Koodareita lukuun ottamatta työtiimini koostui minun lisäkseni kolmesta henkilöstä, joilla kaikilla oli erilainen koulutustausta. Riku on opettaja, Tero valmistunut kauppatieteellisestä ja Eva TKK:lta.

12962565_10154117842995970_1584177351_o

Pääsin harjoitteluni aikana tekemään mitä erilaisimpia työtehtäviä. Alkuun aika meni tutustumalla “Liitiksen” tuotteeseen, ja sain yhdessä kollegani kanssa luoda alustalle neljäsluokkalaisille tarkoitetun, liikuntaa ja matematiikka yhdistävän pelin. Eniten koin oppivani tilaisuuksista, joissa pääsin kouluttamaan opettajia seppon käyttöön. Hienointa harjoittelussa olikin se, että Riku ja Tero luottivat kykyihini sekä antoivat minulle vastuuta. Tero tapasi sanoa, että “kylmään veteen heittämällä oppii parhaiten”. Olin Teron kanssa myös SETT –päivillä (Scandinavian Educational Technology Transformation) kertomassa oppimisalustasta ruotsalaisille opettajille ruotsiksi, joten pääsinpä kehittämään kielitaitoanikin. Vietin pari viikkoa harjoittelustani yksin toimistolla, kun muut liitisläiset olivat ulkomailla. Silloin pääsin esittelemään seppoa koulutoimenjohtajille, mikä oli jännittävä ja opettava kokemus. Oli myös mielenkiintoista päästä seuraamaan yrityksen brändimuutosta, kun SmartFeet muutti nimensä seppoksi ja vaihtoi täysin ilmettään. Oli hienoa myös seurata vierestä, miten tuotekehitys tapahtuu ja miten seppo koko ajan muuttui paremmaksi ja paremmaksi.

Marika

Harjoittelujaksoni antoi minulle todella paljon. Näin läheltä, mitä startupissa työskenteleminen on ja ennen kaikkea pääsin hyödyntämään kasvatustieteellistä osaamistani monella saralla. Tästä innostuneena huomasin pitäväni kouluttamisesta ja kehittämisestä, jonka vuoksi tällä hetkellä uratoiveenani on päästä työskentelemään henkilöstönkehittämisen parissa tai koulutussuunnittelijana. Kuten jo aiemmin kerroin, aloitin samaan aikaan harjoittelun kanssa gradun puurtamisen, mikä ei ehkä jälkeenpäin ajateltuna ollut paras ratkaisu, mutta siitäkin on selvitty ja gradukin pian paketissa. Hyvien tilaisuuksien ei kannata antaa lipua ohi, sillä aikataulut saa varmasti sovitettua ja järjestettyä. Tämä harjoittelukokemus avasi tien työelämään, sillä pääsin siirtymään kahvilatyöstä enemmän oman alan hommiin, mikä tuntui mahtavalta!

Marika Weckström

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggers like this: