Opiskelijaelämää Uppsalassa

FB_IMG_1502889223572
Uppsalan international committee järjesti erilaisia retkiä ja tapahtumia vaihtareille. Itse menin mukaan Lapin reissulle, jossa sai kokea niin koiravaljakkoajelun, ajaa moottorikelkalla ja käydä jäähotellissa. Tässä olen kavereineni Norjassa jäämeren rannalla.

KANSAINVÄLISYYS. Miltä opiskelijavaihto näyttää? Viimeisessä Uppsalan vaihtopäiväkirjan osassa kuvitetaan kevätlukukauden opiskelijaelämää ja fiilistellään sitä, mitä vaihtokokemus oli ja mitä siitä jäi käteen. Uusia kokemuksia, ystävyyksiä ja kahvileivoksia, siitä on kevätkausi Uppsalassa tehty.

FB_IMG_1502891802908
Ruotsissa kahvittelua kutsutaan nimellä Fika ja siihen kuului aina ehdottomasti myös jokin herkkuleivos. Uppsalan kotoisissa kahviloissa vietin monesti leppoisia jutteluhetkiä kavereiden kanssa.

Viimeisenä tartun kaikkien janoamaan aiheeseen: opiskelijaelämä vaihdon aikana. Valitettavasti opiskelijaelämän osalta en voi näyttää muuta kuin oman kokemukseni Uppsalasta. Olen kuullut Saksassa olevan olutjuhlia, joissa ei syödä, mutta skoolataan eri asioiden kunniaksi ja paljon. Joistakin muista maista taas olen kuullut, ettei varsinaista opiskelijatoimintaa ole vaan riennot kytkeytyvät itse organisoituun vapaa-aikaan baareissa, kotibileissä tai harrastuksissa. Jenkeissä taas kuvittelen olevan kampusmenoja ja sisarkuntia, kuten elokuvissa. Mutta mitä tulee Uppsalaan: täällä on paras opiskelijaelämä, mitä voi kuvitella.

FB_IMG_1502889680376
Upplands Nationin Reccegaskeilla (vastaava kuin fuksisitsit) pääsi tutustumaan ruotsalaisiin perinteisiin.
FB_IMG_1502892123702.jpg
Kevät huipentui Vårbaliin, eli kevättanssiaisiin ja hienonhienoon pöytäjuhlaan. Kuvassa minä ja parini V-dala Nationin juhlassa.

Mitä tein Uppsalassa?

Fikauksesta (ruotsalaisten ilmaus kahvittelulle) tuli tapa, biletys lisääntyi ja ihmissuhteet karttuivat. Ruotsalaiset opiskelijat tulivat tutuksi harrastuksista, ja opinnoissa sekä muulla vapaa-ajalla vietin aikaani muiden vaihto-opiskelijoiden kanssa. Pääsin näkemään Ruotsin- ja Norjan Lapin, sekä käymään Riikassa ja Gotlannissa itse kavereiden kanssa organisoiduilla mahtireissuilla.

FB_IMG_1502889550966.jpg
Juuri ennen paluuta kotimaihimme teimme ystävien kanssa reissun satumaiseen Gotlantiin.

Uppsalassa vietin yhdet elämäni kauneimmista ja onnellisimmista illoista. Löysin ystäviä eri puolilta Eurooppaa ja hitusen jopa rakastuin. Tahdon syvällä kokemuksen rintaäänellä sanoa, että vaihdossa tärkeintä on elää! Anna mennä, älä stressaa liikaa rahasta, tartu mahdollisuuksiin ja uskalla olla oma itsesi, mutta silti kokeilla uusia asioita. Avoimuus ja itsensä ylittäminen, sekä uudenlaisiin ihmisiin tutustuminen kasvattavat ja antavat valtavasti.

FB_IMG_1502891762734.jpg
V-dala Nationin kuoroni kanssa esiinnyimme erilaisissa tapahtumissa, joista yksi oli V-dalanationin Majmiddag, missä Valborgin (Vapun) kunniaksi käytimme studentmyssaa (ylioppilaslakkeja).

Osakuntia vastaavat Nationit ovat Uppsalan opiskelijaelämän A ja O yöklubeineen, tapahtumineen ja pubeineen. Uppsalassa on valtavasti niin biletysmahdollisuuksia kuin harrastustoimintaakin nimenomaan opiskelijoille.

FB_IMG_1502891747319
Uppsalassa tuli käytyä monenlaisissa bileissä. Tässä kuvassa kauneutta Uplands Nationin viikonlopun mittaisilta Poplands-konemusiikkifestareilta, jossa tanssijalka sai vipattaa ja sisäpiha täyttyi valoista.

Koska kuvat kertovat kuitenkin enemmän kuin tuhannet sanat, laitankin viimeiseen juttuuni tylsän jaarittelun sijasta kuvia, sillä jokaisen vaihtoon lähtijän on koettava opiskelijaelämä aivan itse.

FB_IMG_1502891904321.jpg
Päiväretkellä kavereiden kanssa päästiin joskus ihmettelemään myös Uppsalan ulkopuolella avautuvaa Ruotsia.

Muistutuksena vaihtoonlähtijöille, että edelliset tekstini vaihtoa koskien löytyvät elosta näiden linkkien takaa: Vaihtoon Uppsalaan, Välkommen till Uppsala Universitet! ja Opinnot vaihdon aikana.

FB_IMG_1502891735112.jpg
Valborgina (vappuna) bileet jatkuivat monta päivää ja Uppsala täyttyi opiskelijoista, jotka tulivat joka puolelta Ruotsia.
FB_IMG_1502891773030.jpg
Kauniina päivinä Uppsalan halki virtaavan Fyrisån-joen penger tarjosi usein ihanan hegailupaikan.

Viimeiset sanat

Kiitos, että jaksoit lukea ja MAHTAVAA VAIHTOA!

Kaiholla jo muistelen omia vaihtoaikojani, sillä se oli kokemus, jota ei olisi mitenkään muuten voinut saada, kuin uskalluksella lähteä.

 

FB_IMG_1502891584401.jpg
Lähdettiin kavereiden kanssa risteilylle Riikaan ja päätettiin pikku hytissämme pitää ”international dinner” jonne jokainen toi syötäväksi jotain oman maansa tyypillistä ruokaa.

Henrietta Pihlaja

Kuvat | Henrietta Pihlaja

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggers like this: